Zadareni - Centrala telefonica digitala

Oservator aradean, 20.11.2002

Din data de 14.11.2002 localitatea Zadareni are o noua centrala telefonica. ROMTELECOM Arad a inlocuit centrala cu una digitala Alcatel cu o capacitate de 256 linii telefonice.

Odata cu instalarea noii centrale s-a inlocuit in totalitate vechea retea de distributie, atit in localitate, cit si Bodrogul Nou.

Cu aceasta ocazie s-au preluat din vechea centrala 94 abonati din Zadareni, iar in perioada imediat urmatoare se vor prelua in unitatea distanta Alcatel si cei 31 de abonati instalati pe sistemul radio in Zadareni si in Bodrogul Nou. De asemenea se vor instala noi abonati care au cerere de instalare la D.Tc. Arad.

"Abonatii din cele doua localitati vor avea acces la convorbiri automate locale, interurbane si internationale, la serviciile cu valoare adaugata, la toate serviciile suplimentare oferite de centralele digitale (restrictionarea cu parola a apelurilor de plecare, apel programat, redirijarea imediata a apelurilor de sosire, apel in asteptare, CLIP, CLIR, voces) si la serviciul Acces Special Internet "- ne declara Director Adj. Comercial ROMTELECOM Arad - Dan Cioca. In prezent sunt instalate in judetul Arad 23 de unitati distante ale CTD Alcatel in 15 de localitati din judetul Arad (9 unitati distante in nunicipiul Arad si 14 in localitati din judet).

"Abonatii care sunt conectati in aceasta unitate distanta a CTD Alcatel vor plati in continuate factura telefonica la Oficiul Postal din Zadareni. Numerotatia abonatilor din Zadareni (inclusiv Bodrogul Nou) este 413000-413246, deci abonatii existenti isi vor pastra veciul numar, cu exceptia celor care a fost conectati pe sistemul radio" - ne precizeaza Dan Cioca.

Corina Olariu