La NADAB centrala telefonica Ericsson

Adevarul Arad , 27.06.2001

La Nadab au fost finalizate lucrarile de instalare si punere in functiune a unei centrale telefonice digitale pentru 250 de abonati, precum si reteaua telefonica aferenta. Capacitatea centralei permite preluarea celor 70 de abonati existenti in Nadab, precum si instalarea a inca 180 de abonati. Toti abonatii vor avea acces automat la international, transmisii voce, fax si internet.

"Cei care aveau telefon pana acum in localitatea Nadab erau conectati in centrala analoga din orasul Chisineu-Cris, majoritatea lor fiind cuplati. Prin trecerea in noua centrala digitala Ericsson, abonatii vor fi conectati pe o linie individuala. Trecerea in noua centrala va incepe cu data de 17 iulie a.c., deoarece, desi am transmis catre toti abonatii existenti noile numere de telefon, este necesar sa respectam clauzele contractuale stabilite prin conditiile de furnizare a serviciului telefonic. Acestea ne obliga sa anuntam schimbarea numerelor de telefon inainte cu 30 de zile la abonatii de domiciliu, respectiv 60 pentru cei juridici”, ne spune dl. Dan Cioca Director Comercial din cadrul ROMTELECOM Arad.

La ora actuala, in orasul Chisineu Cris functioneaza o centrala automata analogica de 1200 de linii si o centrala digitala de mica capacitate de 100 de linii telefonice. “In viitor se are in vedere inlocuirea celor doua centrale si instalarea uneia singura cu o capacitate mult mai mare”, a adaugat dl. Dan Cioca.

Lavinia Todoca