ROMTELECOM apeleaza la psihologi. O comisie specializata in testare psihologica va disponibiliza sute de angajati ai ROMTELECOM Arad

Agenda Zilei - Arad, 02.11.2002

In ultimele saptamani, Romtelecom Arad a disponibilizat sute de oameni. In urma concedierilor, societatea mai are la ora actuala putin peste 600 de angajati, din aproape 1000. Directorul comercial al institutiei, inginerul Dan Cioca, spune ca exista trei motive care stau la baza acestor disponibilizari. In primul rand, multi angajati au plecat din cauza pensionarilor, in al doilea rand sunt plecarile generate de inlocuirea unor centrale manuale cu centrale digitale, iar un al treilea motiv ar fi eficientizarea activitatii. Dan Cioca spune ca cele mai mari cheltuieli ale societatii sunt cele de personal. Astfel, se vrea sa se ajunga la 6 angajati la 1000 abonati. In Arad sunt la ora actuala 19 centrale manuale, iar pana la sfarsitul anului alte patru se vor digitaliza. Majoritatea aradenilor sunt cuplati la centrale digitale. O alta cauza care a determinat aceste concedieri in masa este planul de investitii care nu s-a realizat asa cum a fost stabilit, din diferite motive. La sfarsitul acestui an Romtelecom si-a propus sa ramana cu doar una sau doua centrale manuale, ceea ce nu s-a intamplat.

Timisoara preia serviciile

Romtelecom Timisoara a preluat deja serviciul de informatii si in scurt timp urmeaza sa preia si serviciul de telefonare a telegramelor (957) si serviciul de convorbiri internationale (971). In ceea ce priveste zvonul cum ca la Romtelecom Arad va ramane doar personalul tehnic si cel de intretinere. Dan Cioca a negat acest lucru. El a spus ca nu se pune problema regionalizarii. Totusi, si in momentul de fata, din punct de vedere tehnic, centrul regional care deserveste 5 judete, inclusiv Aradul, este la Timisoara. De asemenea, in sase localitati din judet s-a renuntat si la serviciul de incasare a facturilor, care a fost transferat postei. Astfel, oamenii care prestau aceste servicii au fost deja disponibilizati.

Concediati de psihologi

Sirul de concedieri nu s-a incheiat aici. O comisie de la Bucuresti specializata in testarea psihologica este prezenta la Arad pentru a testa angajatii si a determina care din ei vor fi disponibilizati. Directorul comercial al societatii Romtelecom Arad spune ca aceste teste ii vor folosi la eventualele disponibilizari pe care le va face la inceputul anului viitor.

Claudiu Oprean