Agentii economici primesc bani de la Romtelecom

Observator aradean, 22.10.2004

Romtelecom restituie avansul incasat de la clientii persoane juridice. Compania de telefonie fixa inapoiaza integral, in factura telefonica cu termen de plata in luna noiembrie, avansul perceput de la persoanele juridice.

Incepind cu luna noiembrie, Romtelecom va anula procedura de retinere a avansului de decontare. Acesta era folosit in situatiile de intirziere de plata, pentru evitarea suspendarilor. Tot din luna noiembrie, clientii persoane juridice vor primi banii inapoi, mai exact din factura pe aceasta luna se va scadea suma pe care compania o datoreaza. Pina in prezent, persoanele juridice plateau cu 2,79 euro mai mult decit cele fizice pentru un abonament pe linie individuala fara impulsuri incluse, tariful perceput pentru un minut de convorbire fiind acelasi.

Se vor restitui 10 milioane de euro

Valoarea totala a avansului care va fi inapoiat se ridica la aproximativ 10 milioane de euro pentru clientii din toata tara. "Acest proces de anulare a perceperii unui avans a inceput in anul 2000 cu persoanele fizice, apoi, in 2001 au urmat persoanele juridice bugetare. In aprilie 2003 s-a eliminat avansul spre decontare pentru profesiile liberale, iar acum pentru restul persoanelor juridice. Cu multi ani in urma acest avans a fost cunoscut sub numele de garantie si era perceput separat de factura si se actualiza trimestrial in functie de cresterea abonamentului" ne-a informat Dan Cioca, Sef Compartiment Vinzari Directe 2. In judetul nostru aproximativ 8.000 de persoane juridice vor isi vor primi avansul inapoi. „Aceasta decizie apartine conducerii companiei si are drept scop cresterea gradului de satisfactie a clientilor”, a mai declarat Dan Cioca.

Diana Rotar