Localitatile din zonele Chisineu Cris si Ineu, conectate la centrala digitala

Observator aradean, 05.09.2003

Internet in judet

La inceputul acestei luni, Romtelecom Arad a finalizat lucrarile de extensie la Centrala Telefonica Digitala cu 8.820 linii repartizate in 40 de unitati distante instalate in 40 de localitati in special situate in zona Chisineu Cris si Ineu.

Lucrarea a presupus pe linga instalarea echipamentelor de comutatie in cele 40 de localitati si inlocuirea completa a retelelor de telefonie existente precum si construirea de noi retele, acolo unde a fost cazul, astfel ca se vor putea instala posturi telefonice in 70 de localitati din judet. Lucrarea a presupus si instalarea a 224 km de fibra optica si a echipamentelor de transmisiuni. Pina acum in judet a fost instalat acest tip de centrala in 113 localitati. "Prin intermediul acestei lucrari se vor transfera in noile unitati toti cei 4220 de abonati din zona, conectati in prezent la centrale manuale, automate, digitale, si pe radio. Se vor desfiinta 12 centrale manuale. Transferul abonatilor se va face gratuit si a inceput efectiv in data de 1 septembrie, urmind a se finaliza in cursul lunii octombrie”, afirma director adj. comercial ing. Dan Cioca.

Avantajele persoanelor care vor fi conectate la aceste unitati sunt multiple. In primul rind vor putea avea acces direct la convorbiri automate locale, interurbane si internationale, la serviciile cu valoare adaugata, la factura detaliata, la serviciul acces special la internet.

Corina Olariu