Romtelecom isi face de cap pina apare concurenta…

Serviciul 931 sau nervi pe banii nostri

Adevarul Arad, 04.07.2002

Zeci de sesizari sosesc zilnic pe adresa redactiei noastre de la aradeni nemultumiti de serviciul de informatii al "Romtelecom". Nici nu e de mirare. Accesarea serviciului e simpla: formezi 931 si astepti. De la celalalt capat al firului iti raspunde robotul. Vorbesti mai mult cu el decat cu centralista. Cand ajungi sa vorbesti cu centralista constati ca …era mai bine cu robotul. Sau totuna. Nu stie sa iti spuna numarul Postei, al unei banci importante sau al unui cinematograf cunoscut. Dupa ce cauta un timp suficient de mult iti raspunde cu nonsalanta: "Ne pare rau, nu figureaza".

Un cetatean ne semnala zilele trecute ca a cerut numarul Jandarmeriei si nu la primit. Altul a cerut Curtea de Apel Timisoara si a primit Tribunalul Arad… La prima vedere astfel de situatii par hilare. Perspectiva se schimba insa cand esti pus, chiar tu intr-o astfel de ipostaza. In fond aradenii nu vor decat un serviciu de calitate buna pentru care platesc oricum, indiferent daca primesc sau nu informatia in schimb.

Directorul adjunct comercial al Directiei de Telecomunicatii Arad (D.T.A.) - Dan Cioca - spune ca incearca perfectarea sistemului. "E adevarat ca centralistele din Arad cunosteau si vechile denumiri ale institutiilor sau ale strazilor. Pentru a perfecta sistemul vom introduce alaturi de noile denumiri si cele vechi in calculator. Astfel vor fi mai usor de identificat. Este adevarat ca putini stiu, spre exemplu, magazinul Ziridava trebuie cerut la informatii ca S.C. Scala SRL. In acest sens se incearca imbunatatirea sistemului, prin trecerea ambelor denumiri in baza de date a calculatorului. Cert este ca noul sistem de centralizare a datelor pentru patru judete in unul singur (Timis) nu prea da roade. Nu le e usor si centralistelor, care vor trebui sa ofere informatii pentru Timis, Arad, Bihor si Hunedoara". Probabil ca serviciile Romtelecom-ului se vor imbunatati cu aparitia concurentei. Daca nu, in urmatorii ani acest sistem risca sa piarda o buna parte din piata.

Olimpiu Bulzan