Multi aradeni renunta la ROMTELECOM

Observator aradean, 03.05.2004

De la inceputul anului tot mai multi aradeni au inceput sa renunte la serviciile Romtelecom. Conducerea aradeana a societatii refuza sa dea publicitatii numarul exact al celor care au renuntat la telefonia fixa si sustine ca cei mai multi fac un astfel de gest nu de bunavoie fiind „taiati” pentru neplata. „Cei mai multi, mai exact 80%, nu sunt deconectati la cerere, ci din initiativa noastra, pentru ca nu si-au achitat facturile. Putini sunt cei care vin si fac cereri de renuntare asa cum ar fi normal. Unii se gândesc ca oricum desfiintam noi postul telefonic si nu mai are rost sa faca cerere”, spune Dan Cioca, de la Romtelecom. Acesta sustine ca persoanele care nu-si achita facturile sunt somate si apoi date in judecata. Cioca minimanlizeaza numarul celor care renunta la RomTelecom din cauza tarifelor foarte mari la convorbirile telefonice.

Noi tarife de la 1 iunie

Incepind cu 1 iunie se va aplica un nou model de taxare. Orice tip de apel efectuat in reteaua RomTelecom va fi facturat la minut si nu la impuls, ca pâna acum. Un minut de convorbire telefonica locala in intervalul 8-20 va fi taxat cu 0,029 euro iar intre 20-8 cu 0,01 euro. In week-end tarifele au cea mai scazuta valoare pe parcursul intregii zile, respectiv de 0,01 pentru convorbiri locale si 0,04 euro pentru convorbiri interurbane. Au fost micsorate tarifele pentru convorbirile fix-mobil, noul tarif fiind de 0,145 euro. Tot de la 1 iunie, se vor putea efectua apeluri telefonice la cele mai reduse tarife, incepând cu ora 20.00 si nu 22.00, ca pâna in prezent.

De asemenea, abonamentele telefonice vor avea valori intre 1,8 si 4 euro/luna pentru persoane fizice si 4,7 si 6 euro/luna pentru cele juridice.

Bogdana Popescu