40.000 euro la Spitalul Judetean

Jurnal aradean - 04.06.2009 (Articolul scanat)

Jurnal aradean - 04.06.2009

ARAD - Suportata de Clubul Lions, investitia are ca beneficiar direct Sectia Chirurgie a spitalului.

40.000 de euro valoreaza investitia care a debutat, ieri, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad. Vorbim despre un proiect a carui finantare este asigurata de Clubul Lions din Arad. „Acest proiect inseamna reabilitarea integrala a unei sali de operatie din cadrul Blocului operator al Sectiei Chirurgie a Spitalului Judetean, plus reabilitarea integrala a unui «salon de trezire»” - explica Dan Cioca, presedinte al Clubului Lions din Arad.

In conditiile in care de-abia are bani sa supravietuiasca, spitalul nu si-ar fi putut permite, in viitorul apropiat, o investitie de o asemenea amploare. In prima faza, se vor schimba geamurile, apoi usile vor fi inlocuite cu unele speciale, pentru salile de operatie, aduse tocmai din Germania. Sala va fi dotata cu o instalatie de climatizare cu purificator - extrem de costisitoare, dar care va asigura conditii optime pentru efectuarea interventiilor chirurgicale. In ceea ce priveste aparatura auxiliara necesara unei sali de operatie, ea va fi adusa din Italia, de la Spitalul din Treviso. In schimb, masa de operatie va fi noua-nouta, in acest moment fiind studiate ofertele pentru achizitionarea ei.

Ce inseamna aceasta investitie pentru Spitalul Judetean, ne spune managerul Mirandolina Prisca: „E un lucru cu totul deosebit, cu atit mai mult cu cit este pentru a nu-stiu-cita oara cind Clubul Lions investeste in Spitalul Judetean. E o realizare extraordinara. Relatia dintre spital si Clubul Lions dateaza de citiva ani, timp in care Clubul Lions a investit in renovarea si reamenajarea sectiilor Terapie intensiva coronariana, ATI Copii si, iata, acum, fac investitii la Chirurgie. Gestul lor inseamna foarte mult pentru noi deoarece, pe linga faptul ca sunt bani multi, investitia ajuta foarte mult sa se dezvolte aceste sectii.”

Lucrarile incepute ieri vor dura, probabil, doua luni de zile. „Poate chiar mai repede, vom taia panglica” - conchide presedintele Leilor aradeni.

Diana Dutu