Aradul a ramas fara serviciul "931". Informatiile vor fi obtinute din …Timisoara

Observator Arad, 09.04.2002

Incepind de sambata, locuitorii Aradului pot obtine informatiile obisnuite Serviciului informatii "931" prin intermediului angajatilor ROMTELECOM din Timisoara. Schimbarea, intervenita ca urmare a planurilor de restructurare impuse de ROMTELECOM, a creat, cel putin pana in momentul la care scriem acest articol, o serie de probleme pentru aradeni. Astfel, dupa formarea numarului informatiilor, 931 (caci acest numar este mai departe valabil) esti intampinat de robot, care te indeamna sa astepti. "Sunteti conectat la Serviciul de informatii ROMTELECOM, va rugam asteptati", asteptare care se prelungeste in functie de rabdarea fiecaruia, caci dincolo de robot, foarte rar iti raspunde cineva.

Dan Cioca, directorul comercial al Directiei de Telecomunicatii Arad, ne-a declarat: "Conform planurilor de restructurare ROMTELECOM, de partea de vest a Serviciului de Informatii "931" se ocupa Timisoara. Sambata, Aradul si Caras-Severinul au trecut, din punct de vedere tehnic, la Timisoara, urmand ca in viitorul apropiat sa treaca in aceeasi subordine si Bihorul si Hunedoara".

Desi Aradul a transferat, anterior preluarii serviciului, toate datele necesare timisorenilor, ba mai mult acestia au fost ajutati (prin consultanta) si de o telefonista din Arad care a "deconspirat" particularitatile judetului, promtitudinea angajatilor ROMTELECOM lasa de dorit. "oamenii au dreptate, caci timpul de asteptare este mare. Din pacate, timisorenii sunt nevoiti sa faca fata acum dublarii numarului de apeluri, fapt care justifica intr-un fel intarzierile. Trebuie sa mentionez ca mesajul este netaxabil, indiferent de termenul de asteptare. Doar din momentul raspunsului incepe taxarea (trei impulsuri la trei minute)", sustine directorul comercial al Directiei de Telecomunicatii Arad.

Decizia de "centralizare a unor institutii speciale" a lasat nu numai Aradul fara Serviciul Informatii, ci si o parte a angajatilor ROMTELECOM fara loc de munca. "Conform deciziei ROMTELECOM, personalul va fi disponibilizat", a conchis Dan Cioca.

Adriana Barbu