Aradenii pot contribui la reamenajarea taberei de la Casoaia

Observator aradean - 01.04.2009

Virtual Arad News - 01.04.2009

Reprezentantii Cluburilor Rotary si Lions din judetul Arad s-au intilnit ieri pentru a prezenta un proiect comun de sprijinire a Taberei de sculptura din Casoaia. Actiunea a fost generata de apropierea Sarbatorilor Pascale, iar initiator a fost Clubul Rotary Arad, prin reprezentantul sau dr. Sorin Prisca. Scopul actiunii este amenajarea taberei de sculptura de la Casoaia, care nu mai functioneaza de peste 10 ani si care necesita o investitie. “Conform principiilor noastre, incercam sa ajutam comunitatea locala si iata ca pe linga proiectele pe care le-am avut individual, ne implicam in viata comunitatii impreuna cu Cluburile Rotary din judetul Arad si impreuna cu Clubul Lions al doamnelor din Arad. De aceasta data este un proiect separat de proiectele fiecarui club in parte. Este vorba despre un spectacol de teatru, cu piesa “Tartuffe” de Moliere, care va avea loc simbata 4 aprilie, la Teatrul Clasic Ioan Slavici. Astfel, dorim sa adunam fonduri, iar pe linga pretul biletului de teatru, persoanele care vor veni cu invitatie, vor trebui sa doneze si o suma de bani, de minim 100 de lei. Din aceste donatii, dorim sa demaram proiectul de reabilitare a taberei de sculptura de la Casoaia, o tabara care este una cu traditie”, a precizat Dan Cioca, presedintele Clubului Lions Arad.

Intregul beneficiu realizat din donatiile care se vor stringe cu ocazia acestui spectacol, dar si din alte surse, va fi destinat Proiectului Tabara de sculptura din Casoaia. ”Noi ne rezervam libertatea de a veni cu un acord banesc, dar nu din acest spectacol, ci din alte surse, ori donatii proprii ale membrilor, ori din altfel de actiuni de adunare de fonduri. Noi ne angajam cu cota parte care ni se cuvine in acest parteneriat in ceea ce priveste amenajarea taberei de la Casoia”, a precizat unul dintre reprezentantii Clubului Rotary Cetate Arad.

Initial s-a dorit amenajarea unui spatiu verde in Arad, insa treptat s-a ajuns la ideea ca ar trebui sa se actioneze si la nivel de judet. “Impreuna am decis ca ar fi bine sa amenajam aceasta tabara, insa nu s-a renuntat nici la proiectul de spatiu verde din Arad”, spune Delia Podea, presedinte in exercitiu al Rotary Arad.

Nicoleta Bosnigeanu