Garile aradene au intrat in pana de comunicare. Posturile telefonice au fost desfiintate

Observator Arad, 09.03.2002

Situatia financiara precara in care se afla mai toate sectoarele economiei romanesti isi arata coltii si in domeniul transporturilor. Daca in majoritatea localitatilor au disparut statiile de autobuz, iar unele gari au fost (si vor mai fi) desfiintate, cele ramase nu au nici macar telefon. Astfel, pe ruta Arad - Gurahont, singura gara care poate fi apelata telefonic este cea din Gurahont, dar situatia este intalnita, din cate am aflat, si la nivelul celorlalte rute din judet.

"Este vorba, din cate stiu eu, de o masura luata de ei la nivel national. Este vorba de desfiintarea posturilor telefonice ROMTELECOM, pe motivul reducerii cheltuielilor. Si noi am constatat cu surprindere ca solicita desfiintarea liniilor telefonice" - ne-a declarat Dan Cioca, directorul comercial al ROMTELECOM Arad. Prin urmare, singura posibilitate a publicului calator de a afla informatii despre mersul trenurilor ramane unicul telefon din gara Arad, de la informatii. Care telefon, datorita numarului mare de solicitari este ocupat mai tot timpul.

Mai departe, reprezentantii CFR, constatand ca au ramas fara telefoane in gari, au solicitat ROMTELECOM sa amplaseze in statii telefoane publice. Numai ca, pentru amplasarea telefoanelor publice in gari, CFR percepe chirie de la ROMTELECOM, ceea ce nu este tocmai pe placul acestora din urma, care au montat asemenea posturi telefonice numai in garile cu trafic mare de calatori (Arad, SIntana, Ineu, Lipova, etc.).

Una peste alta, condamnabil este faptul ca telefoanele din gari au fost desfiintate, calatorii neavand posibilitatea de a se informa asupra mersului trenurilor.

Orlando Toader