Disponibilizari la Romtelecom Arad

Adevarul Arad, 10.05.2003

Zeci de angajati ai Romtelecom Arad vor fi concediati in urmatoarele luni din cauza automatizarii a 12 centrale manuale din judet si aplicarii unui program de restructurare. Directorul Comercial al filialei din Arad, Dan Cioca, a declarat ca nu s-a stabilit deocamdata citi angajati vor ramine fara locuri de munca, insa a precizat ca numarul acestora va fi mai mare, dat fiind faptul ca aproximativ 70 de persoane nu vor mai avea posturi din momentul automatizarii centralelor in care lucreaza, acestora adaugandu-li-se alte zeci de persoane in urma restructurarilor.

"Automatizarea se va face cel tarziu pana la finele anului, iar la acest numar de angajati se adauga alte zeci de persoane din restructurarile ce vor urma la cele cinci oficii din municipiul Arad si care au loc deja", a declarat Dan Cioca.

Conducerea Romtelecom Arad sustine ca o parte dintre angajati vor primi cateva salarii drept compensatii, in functie de vechime, prioritate avind cei care solicita disponibilizarea.

In luna aprilie, peste 60 de persoane au fost trimise in somaj, fiind inchise 19 oficii comerciale din localitatile unde existau mai putin de 2.000 de abonati. In prezent, Romtelecom are 630 de angajati in judetul Arad.