Clubul Lions a incheiat deja primul proiect din acest an ce a constat in donarea de mobilier medical Spitalului Judetean

Observator aradean - 12.03.2009 (Articolul scanat)

Observator aradean - 12.03.2009

Virtual Arad News - 12.03.2009

Spitalul Judetean Arad a primit zilele acestea ultimul transport de mobilier si diferite articole medicale, posibil datorita unui proiect demarat de Clubul Lions. Este vorba despre doua tiruri de doua tone pline cu paturi pentru adulti si copii, dulapuri, scaune cu rotile, lenjerii si alte articole necesare, ce au fost aduse din Germania, cu ajutorul unui Club Lions de acolo. „Clubul nostru are deja o traditie de colaborare cu Spitalul Judetean fiind cel mai mare spital din oras si tine de principiile noastre sa ii ajutam. Mobilierul adus din Germania nu este nou dar este intr-o stare foarte buna. Obiectele aduse sunt destinate in principal sectiilor Cardiologie, Terapie intensiva, Chirurgie, iar cele care au ramas vor fi repartizate pe celelalte sectii”, ne spune Dan Cioca, presedintele Clubului Lions Arad.

Gheorghe Falca, primarul orasului, a felicitat Clubul pentru actiunea intreprinsa spunind ca „asa ar trebui sa functioneze orice ONG. Este de remarcat ca suntem abia la inceputul anului si Lions a reusit deja sa incheie un proiect foarte important.”

Si managerul Spitalului, Mirandolina Prisca, a multumit pentru mobilierul primit din Germania „Nu este pentru prima data cind Clubul isi indreapta atentia asupra noastra. Le multumesc tuturor celor implicati. Clubul colaboreaza cu noi de ani de zile si datorita implicarii acestuia s-au facut realizari importante in spital.”

Valoarea bunurilor acordate Spitalului Judetean depaseste 40.000 de euro iar transportul acestora a fost posibil datorita fondurilor puse la dispozitie de Primaria Arad.

In perioada urmatoare Clubul Lions va amenaja la Spitalul Judetean si o sala de operatii, care la final, se va ridica la standardele epidemiologice impuse pentru anul in curs. „Avem un alt proiect ce consta in reamenajarea si dotarea unei sali de operatii, care o sa dureze mai mult timp deoarece se va schimba totul, si vor trebui montate diferite aparate. Se vor monta usi din inox si o instalatie care sa asigure temperatura optima pentru operatii. Linga aceasta vom amenaja si o sala de trezire pentru bolnavii scosi din operatie”, explica Dan Cioca.

Simina Roz