Stringere de fonduri pentru Spitalul Judetean Arad

Glasul Aradului - 15.12.2008 (Articolul scanat)

Glasul Aradului - 15.12.2008

Balul organizat vineri seara de Clubul Lions intr-unul din hotelurile de referinta ale Aradului a vrut sa demonstreze ca „leii“ nu sunt afectati de criza economica in care ne aflam. Cele mai reprezentative figuri ale orasului nostru din lumea publica, politica si a afacerilor au fost intimpinate cu mare fast de organizatorii balului, membri ai clubului Lions. Scopul evenimentului a constat in stringerea de fonduri necesare reamenajarii unei parti din blocul operator si a sectiei de chirurgie din cadrul Spitalului Clinic Judetean Arad. Invitatul principal al serii a fost cunoscutul portretist de Cartea Recordurilor, Stefan Popa Popas. Portretele realizate de el si alte citeva tablouri au fost vindute la licitatie, aceasta fiind una din metodele de colectare de fonduri.

Dupa ce s-au adunat invitatii, Dan Cioca, presedintele in exercitiu al Clubului Lions a urat bun venit tuturor celor prezenti in sala. „Ma bucur ca putem si avem posibilitatea de a ajuta. In acest fel, avem sansa de a da putere devizei noastre, care este aceea de a servi“, a declarat presedintele. Rodica Dacin, vicepresedintele 2 al guvernatorului districtului Lions 124 Romania, a spus: „Va felicit pentru tot ce ati realizat. Clubul Lions a reusit sa mobilizeze comunitatea pentru a ajuta comunitatea“. In doar citiva ani de zile, de la 25 de cluburi Lions, s-a ajuns la 49, numarul total al membrilor ridicindu- se la 1212 membri in toata tara.

Marius Popa, consulul onorific al Regatului tarilor de Jos la Timisoara, a pus problema ce vor face „leii“ in perioada de criza. „Toata lumea se intreaba ce vor face leii tn perioada de criza economica. Ei bine, leii in criza vor continua sa ajute. Aceasta le este menirea“, este de parere consulul. De la bal nu au lipsit nici membrii Clubului Rotary, care prin vocea secretarei Sanda Istrate au tinut sa precizeze: „Speram ca aceste doua cluburi sa reuseasca sa sustina pina la capat actiunea de binefacere pe care au intreprins-o“.

Premii si distinctii

Mai departe, Dan Cioca a oferit Trofeul Leul Anului italianului Roberto Speradio pentru „implicarea fara precedent in organizarea unui concert rock romano-italian. In urma acestei manifestari, Clubul a ramas cu un beneficiu de 10.000 de euro“. S-au mai oferit diplome si medalii de merit, printre cei premiati numarindu- se primarul Gheorghe Falca, membru de vaza al Clubului Lions.

Un alt premiant a fost Ladislau Boros pentru infiintarea clubului de femei, a carui presedinte este Rodica Talmaciu. Toti acestia au incercat ca intr-un an lionistic, prin manifestarilor lor, sa stringa suma de 40.000 de euro pentru sectia Spitalului Judetean Arad. Presedintele Consiliului Judetean Arad, Nicolae Iotcu, nu a scapat nici el ocazia de a felicita Clubul Lions: „Va felicit pentru tot ceea ce faceti, mai ales ca va ginditi la Spitalul Judetean Arad“.

Licitatia

In jurul orei 22.00 a inceput licitatia. Primul tablou scos la vinzare a apartinut lui Stefan Popa Popas, reprezentind manastirea Voronet. Pretul de pornire a fost de 400 de lei. In cele din urma, dupa o lupta aprinsa, s-a ajuns la suma de 1.000 de lei, pretul cu care ne-a fost vindut Voronetul...

Adrian Cotuna